Na dovolenku jedine s bicyklami

Datum: 04.05.2022

Cyklistika sa na Slovensku rozmáha míľovými krokmi. Vyraziť za športom a novými zážitkami na bicykli sa naozaj oplatí. Vďačné vám bude vaše fyzické i psychické zdravie. Bicyklov sa nemusíte vzdávať ani na dovolenke.

Na dovolenku jedine s bicyklami

Jednou z možností je prenájom, ale ešte lepšie urobíte, keď si bicykle zoberiete so sebou na dovolenku.

Prepravy bicyklov vozidlom sa nemusíte obávať

Na niekoho bicykle vyložené na streche vozidla pôsobia odstrašujúco. Kývajú sa z boka na bok a vyzerajú, že každú chvíľu zo strechy odletia. Nápory vetra môžu síce spôsobiť horšie jazdné vlastnosti auta, ale zaručene sa vám bicykle zo strešného nosiča neuvoľnia. Preprava bicyklov na streche je najbežnejším spôsobom, ako dostať bicykle tam, kde ich využijete. Tento fakt je daný tým, že strešné nosiče bicyklov sú najlacnejším typom nosiča. Zároveň máme stále v hlave zafixované, že náklad patrí na strechu. Takýto prevoz bicyklov má však veľa nevýhod. Napríklad to, že sa vám na strechu nezmestia strešné boxy Northline. Pozor si musíte dávať pri vjazde do garáže a samotné vykladanie bicyklov na strechu je poriadna fuška. S bicyklami na streche sa stáva bočný vietor veľmi nebezpečným, pretože pri vysokej rýchlosti s nákladom na streche vás na ceste neudržia ani pneumatiky Kormoran. Našťastie máte i iné možnosti, ako bicykle dostať na dovolenku.

Strechu vymeňte za zadnú časť vozidla

Ak sa vám nepáči myšlienka prevozu bicyklov na streche, máte dve ďalšie možnosti. Prvou je inštalácia nosiča bicyklov na piate dvere alebo komfortný prevoz bicyklov pomocou nosiča na ťažné. Nosiče na piate dvere sú podobne ako tie na strechu vozidla lacným variantom. Bicykle sa na nosič vykladajú bez problémov a o ich bezpečnosť sa nemusíte obávať ani pri silnom vetre. Nevýhoda tohto nosiča spočíva v nedostupnosti kufra vozidla a v tom, že bicykle na piatych dverách poškodzujú lak vozidla. Zhoršený je výhľad cez zadné okno. V prípade, že váš automobil disponuje ťažným zariadením, tak ani minútu neváhajte a investujte do nosiča na ťažné. Tento nosič v sebe zahŕňa všetky pozitívne vlastnosti, ktoré si len viete predstaviť. Nosič na ťažné je skladný, má vysokú nosnosť, uvezie aj elektrické bicykle, dá sa sklopiť a vykladanie bicyklov na nosič je sekundová činnosť. Už sa nemusíte spoliehať len na nové letné pneumatiky, pretože nosič na ťažné absolútne neovplyvní jazdné vlastnosti vozidla za akýchkoľvek poveternostných podmienok.

 

 

 

Čítané: 327 x