Čo robiť, aby hliníkové disky prežili zimné obdobie bez poškodenia?

Datum: 05.10.2024

Hliníkové disky sú estetickou súčasťou vozidla, zároveň zlepšujú aj jazdné vlastnosti. Pre hliníkové disky je najviac rizikové obdobie počas zimy. Soľ, vlhkosť, zmena teplôt a mechanické poškodenia môžu spôsobiť vážne poškodenie diskov, a to nielen z estetického hľadiska.

Leto končí - Ako sa postarať o vozidlo na jeseň?

Datum: 12.09.2024

S koncom leta prichádza čas, kedy je potrebné venovať väčšiu pozornosť údržbe vozidla. Jesenné obdobie so sebou prináša nielen zmenu počasia, ale aj zvýšené riziko nehôd.

Štvorkolky – uchopte riadidlá a užívajte si jar v prírode!

Datum: 27.03.2024

Štvorkolky  sú stroje, ktoré očarujú svojou silou, výkonom a schopnosťou prekonať terén, ktorý by bol pre väčšinu vozidiel neprekonateľný. Sú synonymom adrenalínu a dobrodružstva, či už sa pohybujete po strmých svahoch, prekonávate bahno, alebo sa ocitnete v potoku.

Pneumatiky – zamerané na sezónnosť a štítky pneumatík

Datum: 10.02.2024

Pneumatiky sú jedným z najdôležitejších prvkov vášho auta, pretože zabezpečujú kontakt medzi vozidlom a vozovkou. Výber správnych pneumatík môže ovplyvniť nielen jazdné vlastnosti, bezpečnosť a komfort, ale aj spotrebu paliva a životnosť pneumatík.

Počujete zvuk pneumatík v interiéri auta? Preverte ich stav

Datum: 07.12.2023

Existuje niekoľko príčin, ktoré môžu spôsobiť, že pneumatiky sa zrazu začnú ozývať a vy ich o niečo viac počujete vo vnútri vozidla. Hluk z pneumatík môže byť nepríjemný a ovplyvňovať pohodlie jazdy.

Ako sa dostať k moru autom bez komplikácií

Datum: 05.06.2023

Kufre zbalené? Poistenie uzavreté? Celá rodina pripravená na dlhú jazdu autom? Vašu snahu o krásnu dovolenku však môže zmariť zanedbaná príprava.

Počuli ste o PDR metóde? Odstráni preliačiny na aute

Datum: 14.03.2023

Už sa nedokážete pozerať na nepekné preliačiny na karosérii vášho vozidla? Tak sa nepozerajte a zarezervujte si termín v najbližšom servise, kde preliačiny opravujú PDR metódou.

10 tipov na zimnú výbavu do vozidla

Datum: 09.01.2023

V zime sa počas jazdy automobilom môžete dostať do situácií, v ktorých sa vám zíde zimná výbava. Výbava na zimu sa diametrálne odlišuje od tej letnej.

Prečo sa firme oplatí mať vlastnú autonabíjačku

Datum: 29.11.2022

Komerčné nabíjacie stanice sú pre firmy, ktoré vlastnia elektrické vozidlá výhodné z viacerých dôvodov. Najmarkantnejší v tomto smere je fakt, že sieť nabíjacích staníc sa na Slovensku rozširuje len veľmi pomaly.

Pozrime sa na „zúbok“ pneumatikám Kormoran

Datum: 10.10.2022

Pneumatiky Kormoran patria medzi cenovo veľmi dostupné pneumatiky, ktoré kedysi vyrábala poľská spoločnosť rovnakého mena.

Najčastejšie príčiny neprimerane vysokej spotreby vozidla

Datum: 04.08.2022

Pri pohľade na účty za benzín sa chytáte za hlavu a rozmýšľate, prečo je spotreba vášho vozidla vyššia ako sa uvádza v manuály.

Na dovolenku jedine s bicyklami

Datum: 04.05.2022

Cyklistika sa na Slovensku rozmáha míľovými krokmi. Vyraziť za športom a novými zážitkami na bicykli sa naozaj oplatí. Vďačné vám bude vaše fyzické i psychické zdravie. Bicyklov sa nemusíte vzdávať ani na dovolenke.

Na jar je ten správny čas kúpiť štvorkolku

Datum: 11.03.2022

Slnečných dní pribúda a vy už rozmýšľate, ako si spestríte dlhé dni aktivitami vonku. Niektorí vyrazia na bicykloch do prírody, iný sadnú na motorku a budú sa preháňať po diaľnici. Čo tak spojiť obe aktivity dokopy?

Snehové reťaze – základné pravidlá nasádzania a jazdy

Datum: 07.02.2022

Súčasťou zimnej výbavy šoférov, ktorí sa často zdržujú vo vysokohorských polohách, sú snehové reťaze. Títo šoféri majú s reťazami skúsenosti a vedia, ako s nimi jazdiť.

Prekvapivé výsledky testov snehových reťazí. Viete, ktoré vyhrali prvé miesto?

Datum: 07.02.2022

Počas testov snehových reťazí sa neporovnávajú len jednotlivé typy kovových modelov. 

Snehové ponožky sa vyrábajú aj pre nákladné vozidlá

Datum: 10.01.2022

Stretli ste sa už s pojmom snehové ponožky? Ide o textilné snehové reťaze, ktoré sa volajú po anglicky AutoSock a podľa ich názvu vzniklo pomenovanie snehové ponožky.

Prečo sa oplatí prezúvať pneumatiky

Datum: 04.01.2022

Majiteľov vozidiel by sme mohli zaradiť do dvoch skupín. V prvej skupine sú tí, ktorí nedajú na prezúvanie dopustiť a v druhej tí, ktorí jazdia aj v zime na letných gumách.