Čo robiť, aby hliníkové disky prežili zimné obdobie bez poškodenia?

Datum: 05.10.2024

Hliníkové disky sú estetickou súčasťou vozidla, zároveň zlepšujú aj jazdné vlastnosti. Pre hliníkové disky je najviac rizikové obdobie počas zimy. Soľ, vlhkosť, zmena teplôt a mechanické poškodenia môžu spôsobiť vážne poškodenie diskov, a to nielen z estetického hľadiska.

Nová daň z prevodov pre podnikateľov – zasiahne aj vás?

Datum: 05.10.2024

Ak sa zaoberáte akýmkoľvek podnikaním, musíte sa pripraviť na novú daňovú povinnosť. Od 1. apríla 2025 vás neminie platenie dane z finančných transakcií.

Leto končí - Ako sa postarať o vozidlo na jeseň?

Datum: 12.09.2024

S koncom leta prichádza čas, kedy je potrebné venovať väčšiu pozornosť údržbe vozidla. Jesenné obdobie so sebou prináša nielen zmenu počasia, ale aj zvýšené riziko nehôd.

Stavebné poradenstvo: Kľúč k úspešnému projektu

Datum: 30.06.2024

Výstavba i rekonštrukcia budov je komplexná činnosť, ktorá zahŕňa veľa technických, právnych a logistických aspektov. Pre každého, kto plánuje stavbu či rekonštrukciu, je stavebné poradenstvo najlepším riešením, ktoré zaručí realizáciu kvalitnej stavby.

Viete, na čo si dávať pozor pri kúpe ready made s.r.o.?

Datum: 02.06.2024

Kúpa ready made spoločnosti je rýchlym a efektívnym spôsobom, ako začať podnikanie bez zdĺhavého procesu zakladania novej spoločnosti.

Štvorkolky – uchopte riadidlá a užívajte si jar v prírode!

Datum: 27.03.2024

Štvorkolky  sú stroje, ktoré očarujú svojou silou, výkonom a schopnosťou prekonať terén, ktorý by bol pre väčšinu vozidiel neprekonateľný. Sú synonymom adrenalínu a dobrodružstva, či už sa pohybujete po strmých svahoch, prekonávate bahno, alebo sa ocitnete v potoku.

Judikáty a strážcovia práv v digitálnej ére

Datum: 01.03.2024

V súčasnosti súdy stoja pred novými výzvami týkajúcimi sa technologických inovácií a ich vplyvu na právne systémy. Ako súdy pristupujú k novým technológiám a ako to ovplyvňuje súdne rozhodnutia v rámci rýchlo sa meniaceho technologického prostredia?

Inteligentné golfové palice: váš osobný tréner pri každom odpale

Datum: 22.02.2024

Umelá inteligencia nás sprevádza na každom kroku, šport nevynímajúc. Dokonca aj v oblasti golfu dokáže Ai priniesť do hry mnohé výhody. Čo by ste povedali na golfové palice, ktoré zanalyzujú každý úder a navrhnú variabilné možnosti pre jeho zlepšenie?

10 tipov k ochrane dizajnu vášho produktu

Datum: 11.02.2024

Aby ste vynikli v dnešnom svete plnom inovácií, kľúčové je uchovať unikátnosť dizajnu vášho produktu. Avšak, ako zabezpečiť, aby tento váš kreatívny produkt ostal právne chránený

Pneumatiky – zamerané na sezónnosť a štítky pneumatík

Datum: 10.02.2024

Pneumatiky sú jedným z najdôležitejších prvkov vášho auta, pretože zabezpečujú kontakt medzi vozidlom a vozovkou. Výber správnych pneumatík môže ovplyvniť nielen jazdné vlastnosti, bezpečnosť a komfort, ale aj spotrebu paliva a životnosť pneumatík.

Letecký simulátor ako ideálny zážitkový darček pre nadšencov lietania

Datum: 07.01.2024

Letecký simulátor nie je len hračka pre počítačových nadšencov, ale skvelý darček pre každého, kto miluje svet lietania. Ponúka spojenie zábavy, vzdelávania a realizmu, čím vytvára unikátny darček, ktorý nadchne a obohatí život každého.

Počujete zvuk pneumatík v interiéri auta? Preverte ich stav

Datum: 07.12.2023

Existuje niekoľko príčin, ktoré môžu spôsobiť, že pneumatiky sa zrazu začnú ozývať a vy ich o niečo viac počujete vo vnútri vozidla. Hluk z pneumatík môže byť nepríjemný a ovplyvňovať pohodlie jazdy.

7 dôvodov, prečo nosím v horách jedine turistickú obuv

Datum: 08.09.2023

Počas prechádzok po lese, ale i počas náročnejších výstupov často vidím ľudí obutých v nevhodných topánkach. Ako skúseného trekera ma tento stav mrzí, pretože som na vlastné oči videl záchranné akcie a nepekné dôsledky zranení v horách.

Prečo je lepšie založiť s.r.o. cez sprostredkovateľa?

Datum: 08.09.2023

Cesty k podnikaniu vedú rôznymi smermi. Buď sa rozhodnete všetko zorganizovať sami, alebo sa spoľahnete na služby sprostredkovateľov.

Prečo a kedy darovať zážitkový darček

Datum: 21.07.2023

Je skutočne zážitkový darček perfektným darom? Je možné darovať zážitok každému? Na aké sviatky sa hodí darovať zážitok? Tieto otázky si iste kladie každý, kto túži darovať svojim blízkym iné ako materiálne dary.

Ako sa dostať k moru autom bez komplikácií

Datum: 05.06.2023

Kufre zbalené? Poistenie uzavreté? Celá rodina pripravená na dlhú jazdu autom? Vašu snahu o krásnu dovolenku však môže zmariť zanedbaná príprava.

Ktoré zážitkové darčeky mužov zaručene potešia?

Datum: 16.03.2023

Čaká partnera jeho deň D? Výročie, ktoré potrebujete nielen poriadne osláviť, ale tiež nájsť vhodný darček? Na takúto príležitosť sú ideálnym darom darčekové zážitky.

5 zážitkov, ktoré zaručene musíte vyskúšať

Datum: 16.03.2023

Túžite zažiť niečo nevšedné? Niečo, čo vás vytrhne z každodenného stereotypu? Niečo, čo vám pomôže zabudnúť na starosti a nájsť energiu na nový začiatok?

Počuli ste o PDR metóde? Odstráni preliačiny na aute

Datum: 14.03.2023

Už sa nedokážete pozerať na nepekné preliačiny na karosérii vášho vozidla? Tak sa nepozerajte a zarezervujte si termín v najbližšom servise, kde preliačiny opravujú PDR metódou.

10 tipov na zimnú výbavu do vozidla

Datum: 09.01.2023

V zime sa počas jazdy automobilom môžete dostať do situácií, v ktorých sa vám zíde zimná výbava. Výbava na zimu sa diametrálne odlišuje od tej letnej.

4 dôvody, prečo je tepelné čerpadlo dobrou investíciou

Datum: 31.12.2022

Premýšľate nad kúpou tepelného čerpadla, no odrádza vás jeho obstarávacia cena? Prinášame vám 4 dôvody, prečo sa do neho oplatí investovať. 

Pracujete v IT? Potom sa vám zíde Cisco certifikát

Datum: 31.12.2022

Ako sa stať odborníkom či odborníčkou na Cisco? S kvalitným školením, ktoré vás pripraví na prax. Prečítajte si o možnostiach, ktoré vám pomôžu rozšíriť vaše vedomosti i pôsobenie v IT.

Prečo sa firme oplatí mať vlastnú autonabíjačku

Datum: 29.11.2022

Komerčné nabíjacie stanice sú pre firmy, ktoré vlastnia elektrické vozidlá výhodné z viacerých dôvodov. Najmarkantnejší v tomto smere je fakt, že sieť nabíjacích staníc sa na Slovensku rozširuje len veľmi pomaly.

Pozrime sa na „zúbok“ pneumatikám Kormoran

Datum: 10.10.2022

Pneumatiky Kormoran patria medzi cenovo veľmi dostupné pneumatiky, ktoré kedysi vyrábala poľská spoločnosť rovnakého mena.

Najčastejšie príčiny neprimerane vysokej spotreby vozidla

Datum: 04.08.2022

Pri pohľade na účty za benzín sa chytáte za hlavu a rozmýšľate, prečo je spotreba vášho vozidla vyššia ako sa uvádza v manuály.

Strechy pre celé generácie. Rozhodnite sa pre odolnosť a výnimočný dizajn

Datum: 31.07.2022

Zastrešenie strechy je pri realizácii stavby veľkým krokom. Mať stavbu pod strechou znamená, že o chvíľu sa budete venovať interiérovým prácam a ste o veľký krok bližšie k bývaniu.

Pozor na vyššie pokuty za telefonovanie počas jazdy!

Datum: 06.07.2022

Medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd patrí nepozornosť vodičov. Niekedy ide naozaj o sekundy, počas ktorých mizne hranica medzi bezpečnou jazdou a kolíziou.

Ktoré rebríky z hliníka sú určené na domáce využitie?

Datum: 26.06.2022

V menších bytoch sa bez rebríka zaobídete. Priestory by vám aj tak neumožnili uskladnenie rozmerného rebríka. Napriek tomu by ste mali niekde v rohu nájsť miesto minimálne pre malé hliníkové schodíky. Zídu sa vám pri upratovaní alebo maľovaní.

Na dovolenku jedine s bicyklami

Datum: 04.05.2022

Cyklistika sa na Slovensku rozmáha míľovými krokmi. Vyraziť za športom a novými zážitkami na bicykli sa naozaj oplatí. Vďačné vám bude vaše fyzické i psychické zdravie. Bicyklov sa nemusíte vzdávať ani na dovolenke.

Kedy sa vám oplatí investovať do vodovzdornej obuvi

Datum: 12.04.2022

Nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Na druhej strane niekedy najdrahšie veci nevyužijeme či reálne nepotrebujeme. Toto platí aj pre výber turistickej obuvi.

Aký typ vchodových dverí je najideálnejší?

Datum: 23.03.2022

Väčšina vchodových dverí je zložená z kombinácie rôznych typov materiálov. Mnohé dvere môžu mať drevené rámy, pričom sú primárne vyrobené napríklad z ocele alebo sklolaminátu.

Na jar je ten správny čas kúpiť štvorkolku

Datum: 11.03.2022

Slnečných dní pribúda a vy už rozmýšľate, ako si spestríte dlhé dni aktivitami vonku. Niektorí vyrazia na bicykloch do prírody, iný sadnú na motorku a budú sa preháňať po diaľnici. Čo tak spojiť obe aktivity dokopy?

Snehové reťaze – základné pravidlá nasádzania a jazdy

Datum: 07.02.2022

Súčasťou zimnej výbavy šoférov, ktorí sa často zdržujú vo vysokohorských polohách, sú snehové reťaze. Títo šoféri majú s reťazami skúsenosti a vedia, ako s nimi jazdiť.

Prekvapivé výsledky testov snehových reťazí. Viete, ktoré vyhrali prvé miesto?

Datum: 07.02.2022

Počas testov snehových reťazí sa neporovnávajú len jednotlivé typy kovových modelov. 

Aký odpudzovač divokých zvierat do záhrady je najlepší?

Datum: 12.01.2022

Starostlivosť o dvor a záhradu patrí k časovo a najmä finančne náročným záležitostiam. Aj napriek tomu sa mnohí tejto záľuby nevzdávajú. Neraz je naším jediným útočiskom pred bežným pracovným zhonom.

Ako efektívne odpudzovať hmyz?

Datum: 12.01.2022

Už viac ďalšiu letnú sezónu nestrpíte otravný hmyz všade, kde sa vám zachce zrelaxovať si? Hmyz je pre prírodu síce nevyhnutný, no v našej blízkosti nevítaný a to najmä, keď túžime vychutnávať si čaro voľných chvíľ.

Poznáte aj tento spôsob, ako zabrániť zrážke so zverou?

Datum: 12.01.2022

Vhodne reagovať v kritických situáciách za volantom si vyžaduje veľké skúsenosti a silu samej osobnosti. Naše správanie na cestách predovšetkým podmieňujú dopravné predpisy.

Ako sa zbaviť hadov v záhrade?

Datum: 12.01.2022

Slniť sa na záhrade môžeme vidieť kdekoho, ale pri pohľade na hada či iné plazy okamžite podľahneme strachu. Nebudeme totiž klamať – sú nám odporné, odpudivé, v ich blízkosti sa cítime ohrození a neraz myslíme na to najhoršie.

Darujte partnerovi na Valentína niečo naozaj výnimočné

Datum: 12.01.2022

S príchodom nového roku sa blíži čas, kedy budú mať svoj sviatok všetci zamilovaní. Iste sa každý rok trápite otázkou, čo by vášmu partnerovi spravilo radosť. Muži to majú o niečo jednoduchšie ako ženy.

Aký plašič holubov na balkóne si vybrať?

Datum: 11.01.2022

Urobme to už len pre príjemnú balkónovú či bohatšiu terasovú atmosféru! Nehovoriac o tom, ako holuby škodia nášmu zdraviu. V tom priam preberajú štafetu po hlodavcoch, čo už samo napovedá o veľkých rizikách.