Pozrime sa na „zúbok“ pneumatikám Kormoran

Datum: 10.10.2022

Pneumatiky Kormoran patria medzi cenovo veľmi dostupné pneumatiky, ktoré kedysi vyrábala poľská spoločnosť rovnakého mena.

Pneumatiky Kormoran

Už skoro tridsať rokov pneumatiky Kormoran vyrába koncern Michelin, z čoho jasne vyplýva, že ide o pneumatiky bezpečné a v primeranej kvalite. Pneumatiky Kormoran je možné kúpiť v letnom, zimnom a dokonca aj celoročnom prevedení. Aké sú ich najväčšie výhody okrem kvality a ceny?

Spotrebitelia hodnotia pneumatiky Kormoran pozitívne

V pomere ceny a kvality sa všetci motoristi zhodli v tom, že zimné aj letné pneumatiky Kormoran sa oplatia. Pozitívne vidia hlavne životnosť týchto pneumatík a dobré jazdné vlastnosti. Pneumatiky Kormoran sú vhodné aj pre väčšie vozidlá s vyššou váhou, pretože sú dostatočne stabilné a majú vysokú nosnosť. 

Letné aj zimné pneumatiky Kormoran sú na tom podobne

Je prakticky jedno, či zvolíte letnú, alebo zimnú verziu pneumatík Kormoran. V obidvoch prípadoch sa na ich výrobu využíva kvalitná kaučuková zmes. Znamená to, že ide o pneumatiky odolné, ktoré zvládnu aj náročnejší terén bez tvorby deformácií. Dokonca si môžete dovoliť na malé osobné vozidlo namontovať strešný box, ktorý auto zaťaží, ale záťaž pneumatiky Kormoran zvládnu na jednotku.

Vyskúšajte celoročný variant a neoľutujete

Mnohí vodiči jazdiaci prevažne v meste na kratšie vzdialenosti preferujú celoročné pneumatiky. Všetky značky celoročných pneumatík takúto jazdu zvládnu bez problému a motoristi si ušetria peniaze pri prezúvaní, nervy pri čakaní na termín v servise a miesto v garáži, kde namiesto pneumatík môžu skladovať iné príslušenstvo. Naopak pre jazdcov na dlhé vzdialenosti a pre tých, ktorí žijú v horách sa celoročné pneumatiky nevyplatia. Dlhé vzdialenosti ich rýchlo opotrebujú a v horských podmienkach s nimi veľa parády nenarobíte. Ak sa rozhodnete pre celoročné pneumatiky Kormoran, tak získate pneumatiky hodnotené šoférmi ako dobré. V priemere vo všetkých hodnotených kategóriách dostali celoročné pneumatiky Kormoran skoro 70 %. Najlepšie si poradia na vlhkej vozovke a sú dobre ovládateľné aj pri brzdení. V oboch uvedených kategóriách boli celoročné pneumatiky hodnotené na viac ako 86 %. Naopak najmenej bodov získali tieto pneumatiky pri odolávaní aquaplaningu. 

 

 

 

Čítané: 245 x