4 dôvody, prečo je tepelné čerpadlo dobrou investíciou

Datum: 31.12.2022

Premýšľate nad kúpou tepelného čerpadla, no odrádza vás jeho obstarávacia cena? Prinášame vám 4 dôvody, prečo sa do neho oplatí investovať. 

4 dôvody, prečo je tepelné čerpadlo dobrou investíciou

Na to, aby ste pochopili, prečo je toto zariadenie dobrou investíciou, musíte vedieť, či dlhodobé výhody prevážia počiatočné výdavky na jeho prevádzku. Obstarávacia cena tepelného čerpadla je síce vyššia, no z dlhodobého hľadiska je jeho kúpa pre nasledujúce dôvody ekonomicky veľmi výhodná.  

Minimálne prevádzkové náklady 

Pre tých, ktorí hľadajú energeticky úsporný, ekologický a finančne nenáročný spôsob vykurovania sa tepelné čerpadlo stalo veľmi obľúbeným riešením, pretože na výrobu tepla používa menšie množstvo elektrickej energie. Ak teda túžite po dlhodobo úspornejšom vykurovaní, toto zariadenie je pre vás ideálnou voľbou. 

Navyše predstavuje spôsob vykurovania, ktorého uhlíková stopa je oproti vykurovaniu tuhým palivom zanedbateľná. 

Všestrannosť 

Univerzálnosť je výhodou, vďaka ktorej tepelné čerpadlo skutočne vyniká spomedzi ostatných spôsobov vykurovania. 

Tým, že na vytvorenie tepla spotrebuje malé množstvo energie, dokáže byť komplexným a efektívnym riešením pre rôzne potreby domácnosti a môžete ho využiť ako na vykurovanie, tak aj na prípravu teplej vody

Skvelo funguje v kombinácií s podlahovým vykurovaním, ohrievačmi, radiátormi a zásobníkom teplej vody, pričom zabezpečí optimálny tepelný komfort vašej domácnosti. 

Flexibilita 

Aj keď majú všetky tepelné čerpadlá rovnakú funkciu - vykurovanie priestorov, ich flexibilita spočíva v tom, že na každý typ domu a jeho špecifické podmienky existuje správny typ zariadenia. 

Ako príklad môžeme uviesť nízkoteplotné tepelné čerpadlo vzduch-voda, ktoré je vhodné najmä pre novostavby, pretože tie sú väčšinou dobre zaizolované. Staršie domy si vyžadujú väčšinou oveľa viac príprav. Kontaktujte preto expertov z TermoTeamu, ktorý vám poskytnú odborné poradenstvo a vhodné riešenie aj pre vašu stavbu. 

Bezpečnosť 

Ďalším dôvodom na kúpu tepelného čerpadla je jeho bezpečnosť. S istotou môžeme povedať, že je oveľa bezpečnejšie, než systémy založené na spaľovaní. Teplo vyrábajú elektrickou energiou,  preto nepotrebujú spaľovať palivo. Neexistuje tak žiadne nebezpečenstvo jeho úniku a následného vznietenia v miestnosti. Navyše neprodukujú žiaden škodlivý plyn či emisie a vy nemusíte mať žiadne obavy z otravy oxidom uhoľnatým. 

Výhod tepelných čerpadiel je omnoho viac. Preto neváhajte a v prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na TermoTeam

 

Čítané: 209 x